Zoals veel mensen die van dieren hun beroep gemaakt hebben ben ik vanaf mijn vroege jeugd met dieren bezig. Vanaf mijn tiende jaar waren dat voornamelijk honden, eigen honden, honden van de buren, allerlei honden.

In al die jaren heb ik me uitgebreid bezig gehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speuren, speurhonden, politiehonden en zelfs lawinehonden.

Naast deze sporten ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hondengedrag via verschillende opleidingen en congressen.

Toen ik bijna 25 jaar geleden voor de aardigheid eens een artikel had geschreven voor Onze Hond bleek gaandeweg dat ik iets te melden had over honden. Deze 'hobby' is uitgegroeid tot het op structurele basis schrijven van artikelen voor alle grote hondentijdschriften maar vooral voor Onze Hond en eerder ook voor Hondenleven, De Hondenwereld en Hondenmanieren. Daarnaast heb ik verschillende artikelen geschreven voor het veterinaire vakblad Dier en Arts.

Het verspreiden van kennis is een belangrijke drijfveer voor mij. Daarom schrijf ik en geef ik workshops. Honden zijn tenslotte ontzettend leuk en het is zonde als er in hun toch wel korte leven dingen onnodig misgaan. Veel gedrags- en trainingsproblemen leiden tot onnodige frustratie en leed bij hond en eigenaar en zijn vaak met enige moeite te voorkomen. Regelmatig lopen mensen jarenlang tegen een gedragsprobleem van hun hond aan zonder dat het ze het gedrag weten te veranderen. Zelfs sommige op het eerste gezicht hardnekkige problemen zijn vaak relatief eenvoudig op te lossen. Wel vergt iedere oplossing inzet van de eigenaar. Maar weten hoe je een probleem oplost geeft op zich al vertrouwen en het mooie van honden is dat ze vaak snel reageren en verbetering laten zien.

De workshop in het Martin Gaus Gedragscentrum

Van beroep ben ik tevens fysiotherapeut en dierfysiotherapeut en ik ben altijd geïnteresseerd geweest in beweging en de fysieke kanten van de hondensport. Mijn eerste boek Hondse Hoogstandjes heeft dit ook als onderwerp. Hierin heb ik mij via de opleiding dierfysiotherapie verder ontwikkeld. Door deze combinatie van dierfysiotherapie,gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport ben ik goed thuis op de gebieden van africhting, training en blessurepreventie en behandeling.