Privé speurtraining

Zoeken, speuren en sorteren zijn fantastische activiteiten om met je hond te ondernemen. Je krijgt inzicht in de leefwereld van de hond en de mogelijkheden met zijn neus.

Tijdens onze trainingen leren we u een systeem aan dat leidt tot een hond die geconcentreerd en vasthoudend zoekt en speurt. We leggen een spoor afgestemd op het niveau van uw hond en afgestemd op uw mogelijkheden en wensen.

Omdat de trainingen op uw wensen afgestemd worden zijn ze geschikt voor eenieder die verder wil komen in het speuren. Deze trainingen helpen u ook als u op problemen gestuit bent in uw speurtraining. 

De meeste hondensporten bestaan uit opdrachten die een hond vrij strikt uit moet voeren. Speurtraining onderscheidt zich van andere sporten doordat de hond letterlijk het voortouw neemt en dus zelfstandig moet beslissen of een geur al dan niet aanwezig is. Het vergt een andere manier van denken over training.

Privé trainingen gaan op afspraak en duren 60 minuten. De prijs is 55,-. Er worden voorbereidingen getroffen, zoals het leggen van een spoor of het prepareren van het trainingsmateriaal, zoals het beluchten van buizen.

Ook voor het oplossen van sorteerproblemen helpen we graag.