De cursussen worden in samenwerking met Dierenpension In 't Veld gegeven op woensdagochtend en zaterdagochtend. Er wordt gewerkt met de modernste trainingstechnieken, gebaseerd op positieve trainingsmethoden.

Het adres is:

Heesakker 6
5076PR  Haaren
Tel: 0411-621311

Puppycursus    
Woensdag 11.00-11.50    aanmelden
Zaterdag 11.00-11.50    aanmelden

Basis gehoorzaamheid
   
Woensdag 10.00-10.50    aanmelden
Zaterdag 10.00-10.50    aanmelden

Basis zoekhonden
   
Woensdag 9.00-9.50    aanmelden
Zaterdag 9.00-9.50    aanmelden

Puppycursus

Er zijn een tweetal puppycursussen te volgen waarbij gebruik gemaakt wordt van operante conditionering (o.a. met behulp van directe beloningen of een clicker). De training wordt op woensdagocht en en zaterdagochtend gegeven van 9.00 tot 9.50. Het is mogelijk éénmaal in de week een training te volgen. Pups leren bijzonder snel en wanneer u intensief met de pup aan de slag gaat is twee maal in de week trainen zeer de moeite waard.

Basis gehoorzaamheid

In deze cursus bouwen we de resultaten van de puppycursus verder uit. De training is wederom gebaseerd op positieve methodes. In deze cursus komen oefeningen als aangelijnd en los volgen, liggen en blijven liggenvooruitsturen en apporteren aan de orde. Daarnaast worden de oefeningen aangeleerd. Ook hier hanteren we de open instroom. Voorwaarde om in te kunnen stromen is een basis gehoorzaamheid en geen serieuze agressieproblemen. Wanneer u deze wel met uw hond heeft adviseren we eerst een individueel consult en aansluitend een cursus 'Uitvallen aan de lijn'.

De cursus gevorderde gehoorzaamheid wordt op woensdagochtend en zaterdagochtend gegeven van 10.00-10.50.

uitvallen

Basis gebruikshond

Deze training is gebaseerd op het programma 'Basis Zoekhonden' van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV). We trainen op een hoge mate van gehoorzaamheid, apporteren en zoeken, behendigheids- en stabiliteitsoefeningen. Daarnaast komen er elementen uit het reddingshondenprogramma aan de orde. Het is een programma voor wie het uiterste uit zijn of haar hond wil halen.