1. Hondse Hoogstandjes

  Uitgeverij Libre
  Isbn: 90-75531-29-X
  Prijs: 22,95
  2003


  Steeds meer mensen ontdekken dat hondensport de band met hun viervoeter verstevigt. Het prestatieniveau neemt door moderne trainingsmethoden ook steeds verder toe.

  'Hondse Hoogstandjes' is het eerste Nederlandstalige boek dat ingaat op vragen met betrekking tot bewegen en sport bij honden. Na een inleiding op de voortbeweging bij de hond wordt er ruim aandacht geschonken aan de bouw en werking van het bewegingsapparaat. De bouw van de hond is van grote invloed op het prestatievermogen. Hoe deze relatie precies zit wordt in dit boek uitgelegd.

  Er is een hoofdstuk gewijd aan de ontwikkeling van de coördinatie bij pups. In de daaropvolgende hoofdstukken worden achtereenvolgens de training van uithoudingsvermogen, snelheid en de coaching van de sporthond besproken.

  Helaas lijden veel honden aan gewrichtsafwijkingen waardoor het soms moeilijk te bepalen is wat goed is en wat niet. Dit boek kan daarbij helpen.

  Tot slot komen enkele aspecten van de sportverzorging aan de orde en worden er enkele aandoeningen beschreven die veel voorkomen bij honden.

  Het boek is uitstekend te gebruiken naast andere boeken over opvoeding en training en vormt een naslagwerk voor iedere instructeur en hondensporter die zijn vak serieus neemt.

  Het boek beoogt de begeleiding en de fysieke training van de sporthond te verbeteren.

 2. Over groeistuipen en mijlpalen

  Uitgeverij Libre              UITVERKOCHT
  Isbn: 978-90-75531-78-7
  Prijs: 22,95
  2007


  'Over groeistuipen en mijlpalen' is het meest complete Nederlandstalige boek over de ontwikkeling van de hond in het eerste levensjaar. Het boek behandelt de ontwikkeling van het gedrag en de lichamelijke ontwikkeling van de pup. De ontwikkeling van een jonge hond is een wisselwerking tussen aanleg en omgeving. Een goede ontwikkeling vindt plaats als deze wisselwerking op precies het goede moment gestimuleerd wordt.

  In deze wisselwerking staat de rol van het centraal zenuwstelsel centraal.Veel van deze invloeden zijn te verklaren vanuit de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Aanleg is te zien als specifieke gevoeligheid van het zenuwstelsel. Hierdoor is het begrijpelijk dat gebruik maken van die aanleg gemakkelijker is dan het te onderdrukken. Veel problemen die bij gebruiksrassen ontstaan, zijn vanuit dit inzicht te verklaren.

  Het belang van een goede socialisatie wordt alom onderschreven. Maar hoe ontwikkelt een goede bijtrem zich en waar kan dat misgaan? De invloed van de moederhond is enorm belangrijk bij deze ontwikkeling. Ook in de pubertijd verandert er veel bij de hond. Wat zijn de invloeden van hormonen op de groei en het gedrag? Op al dit soort vragen geeft het boek een antwoord.

  Dit boek is onmisbaar voor fokkers, instructeurs, trainers en gedragsbegeleiders.

 3. Pups opvoeden

  Isbn: 90-5841-057-9
  Prijs: 4,99
  2004


  'Pups opvoeden' is een klein boek vol parate kennis. De meeste problemen ontstaan rond gehoorzaamheid, alleen thuis blijven, angst en uitvallen aan de lijn. Rondom deze thema's wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe u ze bij uw pup kunt voorkomen.

 4. De Beagle

  Isbn: 90-5920-200-7
  Prijs: 9,95
  2004


  'De Beagle' is een populair ras. Toch kennen zelfs veel eigenaren de mogelijkheden van dit ras niet. In dit kleurrijke boek wordt naast de raseigenschappen volop aandacht besteed aan de opvoeding, de mogelijkheden en het werken met de Beagle. Een ideaal boek voor de beginner en tegelijkertijd een boek dat enkele vooroordelen voer dit leuke ras rechtzet.

 5. Boxer

  Isbn: 90-5841-078-1
  Prijs: 9,95
  2004


  'De Boxer' gaat in op alle eigenschappen en wetenswaardigheden van dit vrolijke en uitgelaten ras.