Canine Kynologisch Advies  organiseert regelmatig in samenwerking met anderen lezingen en workshops. Wilt U een lezing bijwonen? Stuur dan een email naar info@marcelnijland.nl.

Onder de agenda vindt u de inhoud van de meeste workshops zodat u een indruk hierover kunt krijgen. U kunt altijd informeren via info@marcelnijland.nl

 

Januari

Lezing      Aanmelden via
     
     

Februari

   
 

 

 
14 februari Dag 1 Cursus Kreupelheidsonderzoek voor Instructeurs, vierdaagse cursus

https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/cursus-gangwerk/

21 Dag 2 Kreupelheidsonderzoek voor Instructeurs

https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/cursus-gangwerk/

23 en 24 februari

Inleiding Massage voor honden

In deze workshop gaan we in op de mogelijkheden en werking van massage en gaan we in de basisvaardigheden Palpatie en Massage in de praktijk oefenen

https://www.toscanzahoeve.be/events/hondenmassage-basis-start-22-2-19/
     

 

Maart

       Lezing                                  

         Aanmelden via           
2 maart Socialisatie en training van pups

Hondenschool MarYvo in Alkmaar

info@hondenschoolmaryvo.nl

8 maart

15 maart

2-daagse workshop Speuren, basis https://www.toscanzahoeve.be/events/speuren-theorie-en-praktijk/

10 maart

Apporteren https://www.toscanzahoeve.be/events/workshop-apporteren-los-vast-en-breng-10-3-19/
21 maart Socialisatie en Training van Pups https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/socialisatie-en-training-bij-pups/
24 maart Basis Gangwerk analyse info@toscanzahoeve.be
31 maart

Beweging en coördinatie voor pups

Socialisatie en training van Pups

Locatie Leeuwarden, 1 dag. Info verschijnt binnenkort

info@marcelnijland.nl

     

April

   

12 april

13 april

14 april

Vervolg dagen Ganganalyse en kreupelheidsonderzoek https://www.toscanzahoeve.be/events/gangwerk-beweegleer-en-anatomie-beweegapparaat-vervolg-start-12-4-19/
     
19 april Socialisatie en training van Pups https://www.toscanzahoeve.be/events/puppydag-puppys-alles-nog-wist-en-moet-weten-marcel-nijland-19-4-2019/
25+26 april Massage, vervolg https://www.toscanzahoeve.be/events/massage-en-manuele-technieken-honden-gevorderden-start-25-04-2019/
27 april Revlidatie voor honden https://www.toscanzahoeve.be/events/streching-en-revalidatietechnieken-17-04-2019/
28 april Hersenen en gedrag https://www.toscanzahoeve.be/events/hersenen-en-gedrag-honden-28-4-2019/
     
     

Mei

   
     
12 mei Trainingstechnieken In voorbereiding, aanmelden via info@toscanzahoeve.be of via info@marcelnijland.nl
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/cursus-gangwerk/

 

 

Ganganalyse en kreupelheidsonderzoek voor instructeurs, 4 dagen

Voor Nederland i.s.m. Martin Gaus Academie: 14-2- 2019 /21-2-2019 / 14-3-2019 / 4-4-2019

Kijk voor meer informatie op:

https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/cursus-gangwerk/

Voor België i.s.m. Toscanzahoeve

Basis: https://www.toscanzahoeve.be/events/beweegleer-en-gangwerk-basis-24-3-19/

Vervolg: https://www.toscanzahoeve.be/events/gangwerk-beweegleer-en-anatomie-beweegapparaat-vervolg-start-12-4-19/

Kijken naar het gangwerk van honden is moeilijk en vergt veel oefening. Niettemin is het vroegtijdig signaleren van problemen de eerste en misschien wel belangrijkste stap naar herstel. In deze vierdaagse cursus gaan we u leren hoe u kleine en grote afwijkingen aan het bewegingsapparaat kunt leren herkennen!

Dag 1 bestaat uit de algemene inleiding op gangwerk en ganganalyse. Deze dag bestaat al langer en wie aantoonbaar eerder een dag ganganalyse heeft gevolgd, bijvoorbeeld aan de Martin gaus Academie of Toscanzahoeve, kan voor deze dag vrijstelling krijgen.

Dag 2 bestaat uit afwijkingen in het gangwerk bij orthopedische aandoeningen zoals HD en elleboogdysplasie. We gaan zowel in theorie als in de praktijk naar deze afwijkingen kijken. U leert op deze dag ook enkele orthopedische onderzoeksvaardigheden.

Dag 3 gaat in op afwijkingen in het bewegingsapparaat ten gevolge van neurologische aandoeningen. Ook hier gaan we weer een aantal praktische vaardigheden oefenen. 

Dag 4: Op deze dag wordt het volledige kreupelheidsonderzoek geoefend aan de hand van papieren casussen en echte honden. Deze honden hebben niet noodzakelijkerwijs een aandoening maar ze stellen u in staat de vaardigheden te oefenen op echte honden. 

Interesse? Informeer via info@marcelnijland.nl

Voorjaar 2019:  24-3, basisdag 2019

Vervolgdagen: 12-4, 13-4, 14-4 2019

Locatie: Aarschot, België

 

Revalidatie voor honden

Meer en meer instructeurs houden zich bezig met het trainen van de fysieke vermogens bij honden. Veelal met het doel om de hond blessurebestendiger te maken of om tot betere sportprestaties te komen. Balans en coördinatietraining is erg populair tegenwoordig. Maar wat zijn de effecten van training en waar hebben ze precies effect op? Op deze dag gaan we kritisch kijken naar trainingen wat we daarmee kunnen met de hond.

Juist voor de hond die al een medisch verleden heeft is dit niet altijd zonder risico. Op deze dag gaan we in op trainingsleer, do's en don'ts in hondentraining en wat de mogelijkheden maar ook de beperkingen zijn van training. Het volgen van de cursus kreupelheidsonderzoek strekt zeer tot de aanbeveling.

Datum: 27-4-2019

Locatie: Aarschot België

 

Workshop socialiseren en trainen van pups 

Dit is een lezing die ook ervaren trainers nieuwe inzichten biedt. Over het trainen van pups is veel gezegd en geschreven. En toch blijkt het steeds weer moeilijk om pups helemaal vrij door deze periode heen te helpen. In deze workshop wordt uitgelegd hoe je het gewenste gedrag voor de korte en langere termijn juist conditioneert en wat de invloed is van bepaalde keuzes tijdens de socialisatiefase op het latere gedrag van de hond. In deze workshop wordt een zeer effectief trainingsprogramma aangeboden dat voor erg veel pups en jonge honden een uitstekend resultaat op kan leveren.

Het uitgangspunt is het zich ontwikkelende zenuwstelsel van de pup. Door de training en de omgeving af te stemmen op deze ontwikkeling zijn er bijzondere resultaten te boeken. We gaan kijken hoe training en socialisatie elkaar kunnen versterken en hoe dit wordt afgestemd op deze ontwikkelingsstappen.

Het ‘workshop’ gedeelte varieert. Op onze hondenschool in Haaren kunnen we regelmatig jonge pups gebruiken voor de puppytesten. Voor degenen die nog niet zo vaak een puppytest hebben gedaan is dit een uitgelezen kans. We gaan pups van zeven weken oud testen om zo een indruk te krijgen wat pups op deze leeftijd laten zien in aanleg.

Wanneer de workshop op een andere locatie gegeven wordt proberen we jonge pups (jonger dan 12 weken) te arrangeren om de trainingsmethodieken te kunnen demonstreren.

De workshop zal nieuwe inzichten geven en is zeker ook bestemd voor instructeurs en ervaren hondenliefhebbers.

De dag zal stof tot nadenken geven en stelt nadrukkelijk enkele algemeen aanvaarde opvattingen ter discussie.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Socialisatie
  • Sensorische ontwikkeling
  • Trainingsprincipes en socialisatie
  • Beweging bij pups
  • Uitbouw naar training op latere leeftijd
  • Workshop puppytest

Volgende workshops worden gepland voor begin 2019 voor Noord Nederland en Noord Holland. Zie voor precieze data de agenda hierboven.


Aanmelding via e-mail: info@marcelnijland.nl

 

HERSENEN EN GEDRAG

 

Staartjagers en poepeters

Met enige regelmaat organiseert Canine Kynologisch Advies een lezing over dwingend gedrag en obsessief gedrag. Hoewel beide soorten gedrag op elkaar kunnen lijken, is er vaak een groot verschil. Dwingend gedrag is meestal een opvoedingsprobleem. Obsessief gedrag daarentegen heeft meestal dieper liggende oorzaken. Er zijn nogal wat honden die blaffen zonder reden, hun staart najagen, kopwiegen of poep eten. Waarom doen ze dat en wat kun je er aan doen?

 

Interesse? Meldt u aan via info@marcelnijland.nl

belastingsport